top of page

Mer grönt i köket

Vegetarisk ”fine dining” med
Johan Björkman (fd.Restaurang KOKA)


Klicka här för att anmäla dig!


YOUTUBE FILM (Vegetarisk-Schnitzel)

Fisk_skaldjur.jpg

På den här kursen får du lära dig hur du får fram det bästa ur dessa gastronomiska läckerheter vad gäller hantering och smaker. Handledare är Karolina Martinsson och Linda Frithiof.

Karolina är tångexperten och författaren som i egen regi driver sitt bolag Algblomman. Linda är utbildningsansvarig för Göteborgs fiskauktion sedan 10 år tillbaka. Det Linda inte vet om fisk är knappast värt att veta

Fisk & skaldjur & tång

Nästa kurs 29 november  7:30 - 16:00

Anmäl dig här och läs mer om kursen.

Vill du lära dig mer om havets råvaror? Hur man hanterar dessa och planerar för bästa utbud och maximera intäkter.


Hur man arbetar hållbart och hur ser fisket ut idag? Vad kan du som arbetar inom restaurang göra för att stoppa utfiskningen av våra svenska vatten och din roll för att fisket skall utvecklas och förbättras?


Visste du att det finns ett 80-tal bra matfiskar att handla men att endast ett 10 tal utgör 80% av restaurangernas utbud. 

Några av dagens ämnen:
- Fisket förr, nu och i framtiden
- Vilka faktorer påverkar priset, hur kan jag förbättra mina inköpspriser?
- Rödlistat, kravmärkt och ekologiskt
- Olika parasiter från hav och sjö, hur hanterar vi det?

- Hur hanterar och förvarar vi havets råvaror på bästa sätt?
- Hur avgör man att fisken är för "gammal"?
- Tång framtidens sjömat och näringsämnen i alger
- Bortglömda fiskar och annan sjömat
- Samt många andra intressanta ämnen

Kursarrangörer

Karolina_Martinsson_edited.jpg

Karolina Martinsson, tångdykerska

med mångårig restaurangerfarenhet

och medförfattare till prisbelönta

boken ”Plocka tång och strandväxter”.

Linda_Frithiof_porträtt_edited.jpg

Kursledare Linda Frithiof

är utbildad näringsfysiolog

och utbildningsansvarig

på Göteborgs fiskauktion

sedan 10 år tillbaka.

bottom of page