top of page

Dryckesutbildning 3 heldagar

 

En professionell utbildning om drycker och hur man hanterar drycker gentemot gästen

för att stärka restaurangens verksamhet.
 

Drycker
Kursen ger dig en gedigen baskunskap inom vinområdets alla delar, men även en orientering

kring spritdrycker och öl. Vid varje kurstillfälle provas kvalitativa drycker, totalt ca +30 olika drycker under 4 tillfällen (ca 200-350 kr / flaska på Systembolaget) ) samtidigt som vi resonerar om passande matkombinationer. 

Hantering av drycker
Hur man hanterar drycker från leverans, kontroll, lagring, påfyllning, mm.
Matsalsarbetet med att ta dryckesbeställning, presentera och öppna.
Dekantera viner och servera drycker samt även hjälpa gästen med att välja drycker.


Mat och dryck i kombination

Grundläggande kunskaper i att kombinera mat och dryck och vilka olika smakfaktorer som påverkar dryckerna och hur man väljer dryck till gästen

Pris: 9.500 kr (exkl moms)

I kursen ingår förutom gediget kursmaterial, kursledare även kvalitativa drycker till

samtliga provningar. Morgonfika, lunch och eftermiddags kaffe med kaka.
 

Det här får du:

  • Fördjupad dryckeskunskap. 

  • Insikt i hur man hanterar drycker internt och gentemot gästerna

  • Hur man kombinerar mat och dryck

Praktisk information:

Kursen kommer att hållas på Barrique Wine Bar, Berzeliigatan 18 i Göteborg.

3 heldagar inklusive prov- och introduktion med start den april
(se kursplan och utbildningstillfällen här)

 

2. Kurstillfällen 

April:                   

1. 24 /4     2. 25/4        3. 2/5    Anmäl dig här!

 

Maj:                         

1. 29/5     2. 30/5      3. 7/6
 

Vem kan gå kursen?

Kursen riktar sig till dig som vill arbeta med drycker och dryckesservering och har målet att 

ta nästa steg till hovmästare, dryckesansvarig eller restaurangchef.

Kursarrangörer

Pelle.JPEG

Per Sander –  Hydrogeolog med dricksvattenförsörjning som specialitet. Vinfantast sedan mer än 25 år med erfarenhet från vinimport och många producentbesök inom och utanför Europa.
Diploma-utbildad i London inom Wines & Spirits (WSET 4).

RolfFB.jpg

Rolf Olofsson – utbildad sommelier med mer än 35 års erfarenhet av drycker.Ägare av restaurang Barrique Wine Bar sedan 2005. 

Sagt om kursen 

Kan du tänka dig att rekommendera kursen till andra branschkollegor? 

"Absolut, det är en ögonöppnare för vad som finns att lära."

"Absolut, speciellt barchefer och restaurangchefer." 

"Ja. Jag tycker att all borde gå på denna kursen som jobbar inom restaurang. Just för att det är bra för alla att förstå innebörden av hur man driver en restaurang." 

"Denna hade passat perfekt till en dryckesansvarig." 
 

 

Kontakt

För mer information kontakta Rolf eller Per

Rolf Olofsson, Barrique Wine Bar, tel: 0707-82 11 99     email: olofsson@barrique.nu

Per Sander, tel: 0703-08 81 40     email: ravinewines@gmail.com

bottom of page